Wat is caffeïne

Wat is caffeïne?
Caffeïne kennen we allemaal van producten zoals thee, koffie en energie drank. Het zit ook in andere producten, zoals chocolade, dieetpillen en zelfs pijnstillers. Veel mensen weten hier niet van. Caffeïne is veruit de meest gebruikte ‘drugs’ in de wereld, mensen die regelmatig caffeïne innemen gaan steeds meer innemen, want als je caffeïne inneemt verhoogt dat je tolerantie waardoor je dus nog meer moet innemen om het effect te voelen. Daardoor raken mensen er dus aan ‘verslaafd’. Veel mensen zeggen wel eens dat ze een kop koffie “nodig hebben” om op te aan. Dit komt doordat Caffeïne op je hersenen inwerkt en daar een andere stof blokkeert de stof die het blokeert is adenosine (zie ‘wat is adenosine’)
Als caffeïne zich bindt met de receptoren krijgen de hersenen een soort ‘boost’ dit is vaak het gewenste effect van de meeste mensen. Dit effect wordt veroorzaakt doordat de receptoren van de zenuwcellen waar we het over hebben, bedoelt zijn voor de slaapverwekkende stof adenosine. Doordat caffeïne zich bindt aan de receptoren kan adenosine dat niet meer doen. Hierdoor merk je niet dat je moe bent, en kan je langer wakker en actief blijven. Caffeïne heeft een aantal positieve en negatieve effecten. Hier volgen een paar positieve en negatieve effecten.

Positief
Energiek
Honger en vermoeidheid worden minder
Concentratievermogen ligt hoger
Verhoogde reactietijd

Negatief

Rusteloosheid
Stress
Prikkelbaarheid
Trillerig gedrag vertonen
Niet kunnen slapen

 


Sporters die een fikse dosis cafeïne innemen voordat ze gaan trainen maken door die training meer testosteron aan dan normaal.

Aanbieding

Truffel - Dragon`s Dynamite € 15,00 € 12,50
© 2011 - 2017 Very Smart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel