Wat is een grinder / crucher

Wat is een grinder?  

Bekijk de grinders van Very Smart.  

Een grinder (Engels voor vermaler) is een apparaatje waarmee men grove of meestal te natte stukken wiet-toppen kan vermalen tot in joints bruikbare kruimels. Grinders komen voor in verschillende vormen, van klein en simpel, gemaakt van plastic tot groot en met drie of vier 'filters' voor het verkrijgen van Skuff. Een grinder wordt ook wel "Cruncher" genoemd.

Grinders bestaan altijd uit twee ronde delen die in elkaar passen om een gesloten rond compartiment te vormen. De bovenkant is meestal kleiner dan de onderkant In dat compartiment zitten aan beide zijden pennetjes. Deze pennetjes verspringen zodat ze elkaar niet raken wanneer de delen in tegenovergestelde richting van elkaar worden gedraaid. De pennetjes trekken de grove stukken wiet uiteen, en na een paar seconden grinden zit er een direct bruikbare laag kruimels in de onderkant van de grinder. Men gebruikt grinders om te vermijden dat de wiet samengeperst wordt tijdens het met de hand verkruimelen, of gewoon omdat de wiet te goed aaneen hangt, wat kan komen doordat de wiet te vers en nog vochtig is. Ook de hardere hasj-soorten, zoals Maroc of Zero, kan men met een grinder vermalen.

Kleine simpele grinders maken alleen de kruimels om in de joint te rollen, grotere grinders beschikken veelal over filters. Een hele grove om de gemalen wiet te scheiden van de nog te grote stukken wiet, en meestal een zeef waarmee Skuff of hasj kan worden gewonnen. De Skuff ontstaat wanneer men met de vingers de vermalen wiet uit het eerste compartiment haalt.   

Gebruik en onderhoud

Het  plantmateriaal dat je wilt malen moet goed droog zijn; vochtig of slecht gedroogde planten zijn lastiger tot kleine stukjes te vermalen. Het beste kun je kleine takjes en zaadjes verwijderen voordat je het kruid in de grinder legt. Verwijder je deze niet dan kan je grinder beschadigen plus de kwaliteit van je joint is minder goed doordat deze minder goed brandt..

1) Haal de twee delen van de grinder los van elkaar en plaats het product dat je wilt malen ertussen.

2)  Druk de boven en onderkant tegen elkaar en draai de delen heen en weer. Hoe langer je draait hoe fijner het materiaal zal worden.

3) Als je de grinder nu opent zie dat het materiaal klaar is voor gebruik.

Zorg dat je grinder schoon blijft. Het kan gebeuren dat er na verloop van tijd resten in de grinder blijven zitten. Je kunt deze vaak met een tandenborstel prima reinigen. Als je het niet weg kunt borstelen kun je  de grinder / cruncher  reinigen met een warm sopje. Houten grinders niet laten weken omdat je dan het hout beschadigd. 

Aanbieding

San Pedro € 35,00 € 29,00
© 2011 - 2017 Very Smart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel