Ephedra

Ephedra

Ephedra distachya

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie       

Ephedra (Nederlands: Zeedruif; Chinees: Ma Huang) is een geslacht van naaktzadigen; het telt zo`n vijfenzestig soorten die voorkomen in Amerika en van het Middellandse Zeegebied tot in China. Ephedra is het enige geslacht in de familie Ephedraceae.

Medicinale toepassing

De belangrijkste werkzame stoffen in Ephedra zijn efedrine en pseudo-efedrine.

Tot 2004 werden voedingssupplementen met Ephedra gebruikt als prestatieverhogend middel en als afslankmiddel. Ephedra-preparaten werden ook gebruikt door bodybuilders.

Nadat in Amerika diverse meldingen waren binnengekomen over bijwerkingen na gebruik van efedrine-bevattende voedingssupplementen, besloot in januari 2004 de Amerikaanse FDA een verbod uit te vaardigen op de verkoop van Ephedraproducten onder de Warenwet. In navolging daarvan besloot op 6 februari 2004 ook de Nederlandse minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat bereidingen van ephedra, evenals ephedra-alkaloïden (efedrine en pseudo-efedrine), als geneesmiddel worden beschouwd. Dergelijke producten mochten daarna nog uitsluitend als geneesmiddel verhandeld worden. Inmiddels is efedra in alle landen binnen de Europese Unie verboden als ingrediënt van voedingssupplementen.

Ephedra als `smart` drug en energizer

Ephedra ofwel Ma Huang bevat als actieve stof ephedrine. Ephedrine stimuleert het zenuwstelsel en zorgt zo voor meer energie en een betere perceptie. Bij een hogere dosis geeft het kruid aangename tintelingen en rillingen over voornamelijk het hoofd maar ook de rest van het lichaam. De werking lijkt een beetje op die van XTC, maar dan milder en minder speedy. Ephedra geeft wel een beetje hetzelfde empathische gevoel, je voelt je meer verbonden met andere mensen.

Ephedra en sex

Door het empathische gevoel dat ephedra oproept en de energie die het geeft is ephedra ook geschikt om de sexuele belevenis te intensiveren. Alhoewel sommige mensen zeggen te veel energie te hebben, waardoor ze nerveus en rusteloos worden. Een kwestie van even proberen dus.

Gebruik van ephedra

Ephedra wordt normaal gesproken als capsule genomen, maar je kunt van het kruid ook thee zetten. Na een bepaald punt heeft het nemen van een hogere dosis ephedra geen zin meer. Met cafeine of guarana kan de werking van ephedra dan nog wel worden versterkt. Ephedra werkt langer dan de gemiddelde (smart)drug, ongeveer 6 tot 10 uur.

Aanbieding

Hammer Vaporizer € 99,50 € 74,50
© 2011 - 2017 Very Smart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel