Kratom

Wat is Kratom?

kratom

Kratom is een kruidenmiddel dat bestaat uit de bladeren (of een preparaat gemaakt van hen, zoals EXTRACT) van een Zuidoost-Aziatische boom of struik waarvan de botanische naam Mitragyna Speciosa is. Deze plant hoort bij de Rubiaceae familie waartoe de koffieplant ook behoort. De naam kratom verwijst naar zowel de kratomplant, als het kruidenmiddel wat er van gemaakt wordt.

In Thailand worden de bladeren van deze boomachtige plant al eeuwenlang gebruikt vanwege hun medicinale en psychoactieve werking, die vergelijkbaar is met die van opiaten. Thaise arbeiders gebruikten de bladeren als stimulerend middel dat lichaam en geest activeert. Het wordt ook gebruikt om opiumverslaafden te laten afkicken. De laatste tijd is het gebruik van kratom als recreatieve drug ook in het Westen steeds populairder geworden.

Kratom effecten

Het wordt gebruikt als een genotmiddel (in lage doses), sedativa (in hoge doses), recreatieve drug, pijnstiller, een middel tegen diarree, en voor de behandeling van opiaat verslaving.

 

Kratom heeft stimulerende, verdovende-analgetische en visionaire eigenschappen. In een lage doses zullen de stimulerende effecten de overhand hebben. De stimulatie is mild vergelijkbaar met koffie, maar niet identiek. Uw gemoedstoestand wordt verbeterd en uw energie-niveau is toegenomen en zult minder snel vermoeid zijn. Vervelende taken zijn minder storend. Men kan normaal functioneren op lage doses (maar niet rijden, of gebruik maken van elektrisch gereedschap).

Gemiddelde doses geven meer sedatieve en pijnstillende effecten. Er kan een gevoel van veel euforie zijn. Goede tot uitstekende verlichting van de pijn kan optreden. Er is een lichte vermindering van het vermogen om te werken op gematigde doses.
 Men blijft rationeel, maar de prestaties, nodig voor complexe taken die aanhoudende concentratie vergen, kan worden aangetast.

 Bij hoge dosering, zal de gebruiker vaak gaan liggen, naar muziek luisteren, en geeft een wereld van hypnogogic visioenen en 'dagdromen'. Deze staat kan al of niet aangenaam zijn, dit is verschillend per persoon. Bij hoge doses functioneerd u slechter en dit is duidelijk merkbaar voor anderen --- vertraagde spraak, lompheid, drugs gelaatsuitdrukkingen met droopy oogleden en gefocusde pupillen, en een neiging tot bot gedrag. Extreme doses zijn niet leuk. Te hoge doses geven een intense jeuk, misselijkheid en (neiging tot) braken. Flauwvallen kan voorkomen, met name wanneer u te snel opstaat. Verschillende mensen gebruiken kratom om verschillende redenen. Kratom wordt gebruikt als recreatieve drug, een milde stimulatie, een sfeer lifter, een angststiller, een potente pijnstiller, een middel tegen diarree en zelfs als een behandeling voor opiaten ontwenningsverschijnselen.

 

Gebruik

kratomextract

Kratom kan worden gekauwd, gerookt of als thee worden gedronken. Dit laatste is ongetwijfeld de smakelijkste manier. Doe gemalen bladeren of kratom pasta in heet water en laat enige tijd trekken (dit kan ook in combinatie met een (kruiden)thee). Voeg eventueel honing of suiker naar smaak toe. Een sterkere substantie kan als volgt worden verkregen:
1) Neem 50 gram gedroogde en vermalen kratombladeren en doe ze in een pan, voeg 1 liter water toe.
2) Kook dit 15-20 minuten.
3) Filter het zodat  alleen de vloeistof overblijft en knijp ook de bladeren uit.
4) Doe de bladeren weer terug in de pan met nieuw water en herhaal stap 2 en 3 (pas daarna is alle werkzame stof eruit en kunnen de bladeren weggegooid worden).
5) Doe al het vocht bij elkaar en kook het zover in  tot er ongeveer 100 ml van over is.

Het is mogelijk je eigen extract te maken dat je enige tijd kunt bewaren. Dit doe je door de gedroogde bladeren lang te laten inkoken tot een soort pasta. Kleine stukjes van dit extract (wat ook zo verkocht wordt in sommige winkels) kunnen doorgeslikt worden, of eventueel opgelost in heet water als thee gedronken.

Dosering: De hoeveelheid die je nodig hebt voor een trip is sterk afhankelijk van de sterkte van de kratom. Voor beginnende gebruikers zou 5-10 gram bladeren voldoende moeten zijn. Wanneer poeder of extract wordt gebruikt, moet je de dosering ongeveer halveren. Meer ervaren gebruikers zullen na enige tijd de behoefte voelen om de dosering te verhogen.

Bijwerkingen

Gezondheidsproblemen komen nauwelijks voor bij mensen die slechts af en toe kratom gebruiken. Er zijn gevallen bekend waar men  wat last heeft gehad van  hoofdpijn, misselijkheid, vaker urineren en constipatie als neveneffecten. Zoals elke drug of medicijn variëren de reacties van mensen, en sommigen zijn mogelijk zelfs allergisch voor kratom, of vertonen een andere ongebruikelijke reactie, zelfs wanneer ze het verantwoordelijk gebruiken.

Zoals voor elke drug geldt, is het gebruik niet geheel zonder risico`s. Bestuur geen zware machines, ga niet autorijden en neem niet deel aan andere gevaarlijke activiteiten onder invloed van kratom. Wanneer je je energiek voelt, wees er dan op voorbereid dat er opeens slaperigheid zou kunnen optreden. Wees bedachtzaam.

Zwangere of borstvoedinggevende vrouwen en kinderen onder de 18 jaar mogen geen enkele drug of medicijn gebruiken, behalve op doktersadvies. We raden vrouwen die mogelijk zwanger zijn sterk aan om GEEN kratom te gebruiken.

Combinaties

Het combineren van kratom met andere genotsmiddelen of medicijnen raden wij .

Bewaren

Kratomthee kan in de koelkast enkele dagen bewaard worden. Kratom extract kan voor enkele weken worden bewaard totaan gebruik.

Aanbieding

© 2011 - 2017 Very Smart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel